Tuesday, May 25, 2010

Mecsek Kupa 2010

Proteklog vikenda u okolini grada Pečuja je održan 51. Meček kup. Na takmičenje samo krenuli (Miša, deki i ja) u petak ujutru i već oko 12 h smo bili u poznatoj Harkanj banji na relaksirajućem kupanju u vodi temperature oko 33 stepeni. Nako toga smo se uputili ka Pečuju, koji se u proteklih godinu dana dosta izmenio, glavni trg je popločan i sređen, što i ne čudi, jer ove godine Pečuj nosi titulu Evropska prestonica kulture zajedno sa Istambulom i Esenom. Naravno, smestili smo se u, među orijentircima, dobro poznatom kolegijumu. 

U subotu je na programu bila srednja distanca i staza 5600 metara sa 270 metara uspona i 16 KT. Trčao sam koliko sam mogao u ovom trenutku, dok nisam počeo da "brljavim" od 9. KT, pa sam i umesto na 12. otišao na 13. kontrolu. U toku trke me je uhvatio pljusak, a ja naravno nisam uzeo foliju za katru na startu... 68.24 minuta, pa mogao sam i bolje..





Sutradan smo Deki i ja trčali štafetu, koja je bila zanimljiva po tome što je svako od nas trčao po dva puta. Deki je trčao prvu i treću, a ja drugu i četvrtu. Moja prva trka je bila kraća staza 3000 metara i 110 metara uspona, a vreme 27:39 minuta, uz dve manje greške na 5. i 8. kontroli. Moram da priznam da sam  isforsirao trku, što se i osetilo na sledećoj trci.



Ovu stazu sam jedva pretrčao, nisam imao ni kondicije ni koncentracije što se iz priloženog i može videti. 4500 metara sa 220 uspona za 55:40 minuta.
Ali i pored kiše, umora, padova i krpelja ovo je bilo veoma zanimljivo iskustvo i moram priznati da sam uzivao ova dva dana, samo šteta što nismo mogli da ostanemo i u ponedeljak kad je bila duga distanca na programu.


Rezultati su ovde.

I na kraju da i slikama malo dočaram atmosferu :)

harkany furdo











Ispred katedrale
uskoro uzimamo i mađarsko državljanstvo :)







posle prvog dana - pokisao kao miš :)








Deki na startu štafeta



Sunday, May 16, 2010

Višnjička banja


Još jedna istrčana trka u ovoj godini, idemo dalje.. Ovo je bila prva misao nakon što sam prošao kroz cilj. Provala oblaka neposredno pre starta je raskvasila teren, što je uticalo da trčim znatno sporije i opreznije. Na kraju 15:35 minuta za stazu od 2100 metara uz nekoliko grešaka. Mislim da ću na kraju sezone imati više istrčanih trka u Mađarskoj nego u Srbiji. Takođe, čestitao bih Ivanu na osvojenom prvom mestu u elitnoj kategoriji. 
A sada sledeći vikend pravac Mađarska i Meček kup u okolini grada Pečuja.



 

Monday, May 10, 2010

Ruzsa, Hungary - night orienteering

I was in Hungary, for two days orienteering competition, actually it was one day but two races. 

First race was Hungarian Open Night Championship and I started in M21BR category.It was very interesting to run in night competition after long period. Well, first I had some problems with lamp - I forgot bateries for big lamp and I had only small head lamp to run with and after that I was late for start (my start time was after middnight) for 5 or 6 minutes. I started very slow and carefully, but making small mistake on 1st and I realized that my lamp will be bigger problem than I thought. No problems on 2nd and 3rd where I turned on my GPS. 8th control made me some problems... It was in the hole with some branches over and I didn't see it untill I was 1 meter near. And I made one more mistake on 12th control when I miss path. At the end it was very interesting race and I enjoy in it very much no matter on my result. Organizer did excellent job and overall impression is very high especially deer-stew or "pörköltre" at 2 after middnight :).

On Sunday after few hours of sleeping I had second race. It was very quick race, but I made small mistakes on 3rd and 16th control and bigger mistakes on 6th and 20th control, but beside this I enjoy the race.
I'm satisfied with my orienteering on both races, but my running is on  low level.

Here are results for both days.